Επιμορφωτικό Σεμινάριο Πλοιάρχων

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, η Γ΄ τάξη του Ναυτικού τομέα ειδικότητας πλοιάρχων, μαζί με τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ και τη διευθύντρια του ΓΕΛ Καρδαμύλων, παρακολούθησαν μία ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Χανδρής από τις 9:00 π.μ έως 17.00 μ.μ.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από την εταιρεία Sun enterprises Ltd σε συνεργασία με την Ventlys.( Maritime specialisation services).


Το θέμα του σεμιναρίου αναφέρονταν στην ασφάλεια πάνω στα πλοία σε σχέση με την ανθρώπινη συμπεριφορά ΒΒS ( behavior based safety) και στο πολύ σημαντικό θέμα του Resilience in shipping, νέος όρος στη ναυτιλία, ο οποίος αναφέρεται στην επανατακτικότητα, δηλαδή, στην ικανότητα του ανθρώπου να επανέρχεται στην κανονική του κατάσταση ύστερα από ένα πολύ στρεσογόνο περιστατικό, ούτως ώστε να μπορεί να πάρει τις προσφορότερες αποφάσεις, τόσο για τη δική του ασφάλεια πάνω στο πλοίο, για την παραγωγικότητα του πλοίου, αλλά και για την καλύτερη απόδοση του.
Οι εκπαιδευτές κ. Γεώργιος Λύκος και κ. Νικόλαος Π. Βεντίκος, καθηγητές στο Μετσόβειο πολυτεχνείο στο τμήμα Ναυπηγών, καθώς και η κ. Κατερίνα Σκουντανιώτη εκπρόσωπος της VENLYS, με πολύ παραστατικό τρόπο, μας παρουσίασαν τα τόσο σημαντικά θέματα του σεμιναρίου κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων μας.

No Images found.

Στην Ημερίδα παρόντες ήταν στελέχη της εταιρείας Λιβανός Ελλάς, πλοίαρχοι της εταιρείας, μαθητές από το ΕΠΑΛ Βροντάδου, το ΕΠΑΛ Οινουσσών, αλλά και φοιτητές της ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών.
Η φιλοξενία που μας παρείχαν ήταν πολύ θερμή με προσφορά καφέ, εδεσμάτων και γεύματος.
Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Λιβανός Ελλάς για την πρόσκληση σε μία τόσο ενδιαφέρουσα και πραγματικά χρήσιμη για τους μελλοντικούς ναυτικούς μας επιμόρφωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις