11η Νοεμβρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912 ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 έγινε η γιορτή στο σχολείο μας, για την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού μας από τον τουρκικό ζυγό.

Η γιορτή περιελάμβανε προβολή επετειακού υλικού, που αναφερόταν στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής, αλλά και στο  χρονικό  της απελευθέρωσης του Νησιού μας.

Διαβάστηκαν τα πολύ συγκινητικά  γράμματα της Σοφίας   Παστρικάκη  μητέρας του ήρωα, Ιωάννη Παστρικάκη ,προς τον εκδότη εφημερίδας και του πατέρα του Νικολάου Ρίτσου προς τον τότε Δήμαρχο Χίου Νικόλαο Κουβελά  με τα οποία εκφράζουν ,παρόλη τη βαθειά τους οδύνη για τον χαμό των παιδιών τους, την περηφάνεια τους ,που τα παιδιά τους θυσιάστηκαν ηρωικά για την απελευθέρωση της Χίου.

Η χορωδία του σχολείου μας πλαισίωσε με τραγούδια τη γιορτή.

Στην τελετή μας παρευρέθηκε μεταξύ άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων, η κ. Αγγελική Σαρρή ,αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Λιβανείου Γυμνασίου Καρδαμύλων.και επέδωσε χρηματικό ποσό σε μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ για το 1ο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς 2018-2019, όπως έχει πλέον καθιερωθεί εδώ και δύο (2) χρόνια, από τον πιο πάνω Σύλλογο, με στόχο την ενίσχυση του μαθητικού δυναμικού των σχολείων μας.

Οι μαθητές που έλαβαν το χρηματικό ποσό ήταν :

O Νικολαδός Στέφανος από την Α΄τάξη ΓΕΛ

Η Γάφου Ασημίνα από την Β΄τάξη ΕΠΑΛ, από τη Λαγκάδα

Η Μαθιούδη Αγγέλα από την Α΄τάξη ΕΠΑΛ από  τη Συκιάδα

 

Τους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική  τους χειρονομία και να είναι πάντοτε άξιοι να προσφέρουν στον τόπο μας!!

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!!

Σχετικές δημοσιεύσεις